Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Uchiha Sasuke
 

Szaszuke 12-13 évesen
Első megjelenés Anime 1. epizód
Manga 3. fejezet
Szeijú Szugijama Noriaki
Szinkronhang Pálmai Szabolcs
Rövid életrajz
Életkor 12-13 I.rész
16 II.rész
Születésnap Július 13.
Vércsoport AB
Magasság 1.68 cm
Súly 63 kg
Ismert rokonok Ucsiha Fugaku (apja, elhunyt) Ucsiha Mikoto (anyja, elhunyt)
Ucsiha Itachi (testvér)
Információk
Pillanatnyi rang elveszett nindzsa
Jelenlegi hovatartozás Ucsiha klán
Jelenlegi csapat A kígyó (Ucsiha Szaszuke, Karin, Szujgetszu, Júgó)
Előző csapat 7-es csapat (Hatake Kakasi, Ucsiha Szaszuke, Haruno Szakura, Uzumaki Naruto

Uchiha Szaszuke a Levelek Közt Rejtőző Faluban született, a legendás Ucsiha klán tagjaként. Szerette volna, ha apja és a bátyja, Ucsiha Itacsi felnézne rá, és elismerné, ezért Szaszuke törekedett arra hogy a legobb legyen az Akadémián. Tehetséges tanítvány volt, mind iskolatársai, mint tanítói között nagy figyelmet kapott, mint az Ucsiha klán egyik tagja. A lányok körülrajongták, azonban őt nem érdekelték a szerelmek. Számtalanszor figyelte testvérét gyakorlás közben, és szeretett volna annyira jó ninja lenni, mint ő. Az edzés után Itacsi a hátán vitte haza Szaszukét.

Ucsiha Szaszuke 8 éves korában, az Ucsiha klán tragédiája előtt pár nappal.
Ucsiha Szaszuke 8 éves korában, az Ucsiha klán tragédiája előtt pár nappal.

De egy nap, mikor Szaszuke éppen gyakorolt, hogy megnézze, mire képes, csalódottan vánszorgott haza és kifigyelte ahogy apja, Itachi és pár ANBU tag veszekszik. Itachi ugyanis nem végezte nagyon aktívan az ANBU által rá osztott munkát. Itachi nagyon dühös lett, és csak Szaszuke hirtelen jött kiabálása miatt állt le, majd megígérte apjának, hogy végezni fogja munkáját, és bocsánatot kért. De mikor Fugaku belépett a házba, a háta mögött ránézett az apjára, de nem a normális Sharingannal, hanem annak valami ördögibb, különleges formájával, a Mangekyou Sharingannal. Szaszuke kíváncsi lett, vajon miféle Sharingan lehet az, ezért másnap reggel meg is kérdezte az apját. Apja elmagyarázta neki, hogy van a Sharingannak egy fejlettebb, ritka fajta verziója is, amit Mangekyou Sharingannak neveznek. Szaszuke látta hogy Itacsi és Fugaku szóba sem állnak egymással, majd Fugaku félve attól, hogy elveszítette idősebb fia bizalmát, Szaszukénak kezdte megtanítani az Ucsiha klán egyik különleges Jutsu-ját, a Tűz Stílus: Tűzgolyó Jutsu-t. Szaszukénak azonban első próbálkozásra nem ment nagyon jól. Apja megjegyezte, hogy talán tévedett kisfiával kapcsolatban. Azonban Szaszuke nem adta fel, és addig gyakorolta, míg egy reggelen tökéletesen meg tudta csinálni. Apja elismerte, hogy Szaszuke valóban Ucsihának való. Szaszuke ennek nagyon megörült, és a következő napon kérte Itacsit, hogy tanítsa neki a shuriken Jutsu-kat.


"- Testvér, meg tudnál tanítani pár shuriken Jutsu-t?

- Ehhez miért kellek én? Kérdezd apát.

- De, apa azt mondta, te jobban csinálod. És én is így gondolom."


Itacsi közel hívta magához kisöccsét, és két ujjal megütötte a homlokát, majd elment hogy küldetését teljesítse. Szaszuke miután anyukájától átvette az uzsonnáját, sürgősen elfutott az Akadémiára, hogy gyakoroljon. Azonban mikor hazaért, szörnyűséges látvány fogadta őt. Az összes szolga és katona az Ucsiha klán területén le volt mészárólva és vér borította a járdákat és a házak falát. Szaszuke rémülten sietett haza, azonban ott látta szülei lefejezett testét, majd látta az árnyékból kilépni Itacsit, és rögtön kérdőre vonta, hogy mi történt? Ekkor azonban Itacsi elhőzta a Mangekyou Sharinganját, és Szaszukénak megmutatta, hogyan mészárolta le egyedül a szolgákat és a katonákat, valamint azt hogy hogyan fejezte le a szüleit kardja segítségével. Szaszuke sírva rogyott a földre, majd dühösen nekiugrott testvérének aki könnyedén legyőzte, majd ezután Szaszuke elmenekült, de Itacsi gyorsan rátalált, majd Szaszuke könyörgött, hogy ne végezzen vele. Itacsi úgy döntött, nem teszi meg, azzal indokolva döntését, hogy ez már elég büntetés volt Szaszuke részére. Itacsi elárulta neki, hogy csak akkor tudja előhozni a Mangekyou Sharinganját, ha megöli a legjobb barátját, ahogy ő is tette. Itacsi ezután eltűnt a helyszínről, és Szaszukéra ájultan találtak rá Konoha Gyógyító Ninjái, akik kórházba vitték Szaszukét. Szaszuke kiszökött onnét, majd visszatért a gyilkosság színhelyére, remélve hogy mindent csak álmodott. De nem. A tragédia valóban megtörtént. Szaszuke ezt felismerve szinte teljesen megváltozott. Szíve megtelt gyűlölettel és dühvel, arrogánsabb lett mint eddig és érzelemnélkülinek mondható, hűvös és jeges. Uzumaki Narutoval való viszálykodása is ebben a korszakában kezdődött, és megígérte magának, hogy végezni fog Itacsival, történjék bármi, de megbosszulja szülei és klánja halálát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sakura Haruno
 
Első megjelenés Manga 3. fejezet
Anime 1. epizód
Szeijú Csie Nakamura
Szinkronhang Urbán Andrea
Rövid életrajz
Életkor I.rész: 12-13 éves
II.rész: 16 éves
Születésnap Március 18.
Vércsoport 0
Magasság I.rész: 150,1 cm
II.rész: 165 cm
Súly 35.9 kg
Információk
Pillanatnyi rang chuunin
Jelenlegi hovatartozás Tűz országaKonoha
Jelenlegi csapat Yamato Csapat (Yamato, Uzumaki Naruto, Haruno Sakura, Sai)
Előző csapat 7-es Csapat (Hatake Kakashi, Uzumaki Naruto, Haruno Sakura, Uchiha Sasuke)

 

Csapattársaitól eltérően Sakura gyermekkora mentes volt mindenféle nagyobb tragédiától, hacsak nem vesszük ide korai akadémiai éveit, ahol nagy homloka miatti érzékenysége okán társai sokat piszkálták. Yamanaka Ino azonban mellé állt, és barátok lettek. Sakura kapott Inotól egy szalagot, mellyel kihangsúlyozhatta a fejét, ezzel azt sugallva, hogy nem érdekli a homloka. Ino barátságának köszönhető az is, hogy Sakurában kifejlődött az egyénisége és önértékelése. Ahogy Sakura önbizalma nőtt, egyre jobban beleesett Sasuke-ba , akibe Ino is szerelmes volt. Amikor erről Sakura tudomást szerzett, befejezte barátságukat, hogy ezáltal gátlások nélkül tudjanak Sasuke szeretetéért ringbe szállni, ezzel vette kezdetét a kettőjük közti keserű rivalizálás. Ez a rivalizálás meg is maradt kettőjük között ebben a formában a Chuninn Vizsgán egymás ellen vívott meccsükig, mely után barátságuk új erőre kapott. Ennek ellenére kapcsolatuk az állandó versenyzéstől és a másik felülmúlásának vágyától hangos.

Haruno Sakura kisgyermekként
Haruno Sakura kisgyermekként

Személyiség: A sorozat elején Sakura cselekvésképtelen szereplő, csak Sasuke iránti érzelmei érdeklik. Állandóan követi mindenhová, dicséri, a véleményét kéri, és nagyon sokat aggódik miatta, ami Sasukét igencsak zavarja. Később, miután egyre veszélyesebb küldetésekbe keverednek, ráébred, hogy fontosabb az edzés, és, hogy fejlessze a fizikai képességeit, minthogy állandóan Sasuke után fusson. Sasuke ezt meg is jegyzi neki egyszer. Félelmei is egyre inkább növekednek, miután Sasukét a chuunin vizsga folyamán Orochimaru átokpecsétje éri. Főként attól tart, hogy a pecsét hatására Sasuke elhagyja Konohát, hogy Orochimaru után menjen. Mielőtt ez megtörténik, Sakura találkozik Sasukéval a falu kijáratánál, és könyörög neki, hogy maradjon, és, hogy ne hagyja el. Viszont Sasuke csak egy köszönömöt mond neki, mielőtt leüti. A chuunin vizsga alatt történik egy változás a hozzáállásában, mind Sasukéhoz, mind Narutohoz, és legfőképpen saját magához. Amikor hang ninják támadják meg a csoportot, és csak Sakura az egyetlen aki meg tudja védeni őket, úgy dönt, hogy a sarkára áll, és nem hagyja magát legyőzni. A saját kunai késével vágja le a haját - amit mellesleg azért növesztett meg, mert azt hallotta, hogy Sasuke a hosszú hajú lányokat szereti - és teljes erejéből küzd a társaiért. Midezzel még Inot is ráébreszti, hogy már nem az a félénk kislány, aki régen volt. Már kész arra, hogy ninja legyen, és ezért bármit képes megtenni. Mindez felerősödik a chuunin vizsga harmadik fordulójában is, ahol Inoval szemben sem hagyja magát legyőzni. Kezdetben Sakura kapcsolata Narutoval ugyanolyan volt, mint Sasuke-vel. Csak most Sakura viselkedett kegyetlenül elutasítóan Narutoval szemben. Szerinte Naruto egy idióta, és a véleményét nem is rejtette el senki elől. Miután azonban egyre több időt töltenek el együtt a küldetések során, egyre inkább megkedveli, és már nem azt látja benne, amit még az Akadémián, hanem, hogy Naruto egy igazán tehetséges ninjává kezd válni, és kialakul közöttük a barátság. Ugyanakkor Sakura Narutoba vetette minden hitét azzal kapcsolatban, hogy csak ő az egyetlen, aki visszahozhatja Sasukét Konohába. Amikor azonban ez Narutonak nem sikerül, megigéri, hogy legközelebb együtt csinálják. A part 1-ben Sakurának van egy belső énje is, amely őszintébb, mint az az én, amit kívülről mutat. Mindig megmondja, mit gondol őszintén. Azonban ez az belső én a chuunin vizsgán az Inoval folytatott küzdelem után nem jelenik meg többet, beleolvad Sakura személyiségébe.

A part 2-ben Sakura nagyon sokat tud meg Narutoról és arról, hogy benne él a Kyuubi, és emiatt az Akatsuki el akarja kapni őt. De ha ez megtörténik, és Narutoból kiűzik a rókát, akkor Naruto meghal. Ettől kezdve Sakura egyre inkább próbálja óvni Narutot. Mikor rájön, hogy a medikus képességei, amiket megtanult nem használnak Naruto erejének megfékezésében, méginkább többet akar megtanulni Narutoról, és, hogy hasznát vehesse. Sokkal megértőbb és jobban együtt tud működni Narutoval.

Sakura semmi különleges jutsuval nem rendelkezik, de nagyon okos, és gyorsan tanul. Ezen kívül a chakra kontrolja nagyon jó, mely a jövőben sokat fog számítani.

Sasuke távozása után úgy érzi, eddig nem volt képes semmire a csapat érdekében, ezért úgy dönt, Tsunade keze alatt folytatja tovább az edzést, és orvosi ninja lesz. Hála ennek rengeteg orvosi ninjutsut megismer és képes használni, valamint remek méregellenszereket készít. A Naruto Shippuuden elején meg is jegyzi Jiraiya, hogy talán még Tsunadet is felül múlja majd a jövőben. Rendkívüli testi erejének és remek chakra-kontroljának köszönhetően pedig képes sziklákat törni és akár még földrengést is előidézni puszta kézzel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

   

 

 

 

 

 

 

Hatake Kakashi (jounin)

Kor: 26

Horoszkóp: Szűz

Lakhely: Hidden Leaf Village

Kedvenc technique: Sharingan, Chidori.

A Másoló Ninja (Copy Ninja). Sokan csak így emlegetik. Senki nem látta az igazi arcát még.  Az arcán félig maszk van. Mindig 1 kis könyvecskét olvas: Come Come Paradise. Szívem szerint kicsit gyerekes is valamilyen szinten. De alapvetően egy nagyon komoly meg fontolt ember. Igazából Sasuke-t tanítja a legtöbbet.  Különleges támadása a Chidori.

 

 

 

   

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

aruto régi Tanítója iruka sensei.